/ TRY+undefined%
/ TRY+undefined%
/ TRY+undefined%
/ TRY+undefined%
/ TRY+undefined%
/ TRY+undefined%

Çerez Politikası

Kriptrade Çerez Politikası ve Aydınlatma Metni

İşbu Kriptrade Çerez Politikası ve Aydınlatma Metni (“Çerez Politikası ve Aydınlatma Metni”), veri sorumlusu olan Kriptrade Yazılım ve Teknoloji Anonim Şirketi (“Kriptrade” veya “Şirket”) tarafından Kriptrade’in 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) ve hukuki dayanağını Kanun’dan alan ikincil mevzuat ve Kişisel Verileri Koruma Kurulu (“Kurul”) kararlarına (hepsi birlikte “Veri Koruma Mevzuatı”) uygun olarak gerçekleştirdiği kişisel veri işleme faaliyetlerine ilişkin Platform ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır.

 

İşbu Çerez Politikası ve Aydınlatma Metni kapsamında aşağıdaki hususlara ilişkin bilgiler yer almaktadır.

  • Çerez kavramı, çerez kullanım amaçlarımız, Platform’da kullanılan çerezler ve çerez kontrol yöntemi
  • Kriptrade tarafından işlenen kişisel verileriniz
  • Kişisel verilerinizin kaynağı
  • Kişisel verilerinizin işlenme amaçları
  • Kişisel verilerinizin işlenmesinin hukuki sebepleri
  • Kişisel verilerinizin aktarılması
  • Veri Koruma Mevzuatı kapsamında sahip olduğunuz haklar ve kullanma yöntemleriniz

 

  • Çerez Nedir?

Çerezler, Kriptrade’e ait olan mobil uygulama (“Uygulama”) ve www.kriptrade.com web sitesi (“Web Sitesi”) (ikisi birlikte “Platform”) üzerinden sizin tarayıcılarınıza gönderilen bilgi işaretleridir ve bunlar yalnızca Platform’u ziyaret ettiğinizde veya Platform’a giriş yaptığınızda kullanılır. Çerezler kesinlikle bir virüs değildir. Platform’un kullanımını daha iyi anlayabilmeniz için kullanılan özel bir tanımlayıcı içeren çerezleri sizin tarayıcılarınıza gönderirler; böylece kullanıcıların Platform’a girmek için kullandıkları cihazları, giriş yaptıkları ili/bölgeyi, Platform’un hangi alanlarını kullanmayı tercih ettiklerini (ör: bu alanlara giren ziyaretçi sayısı esasına göre) veya Platform üzerinde gerçekleştirdikleri kripto para alım satım faaliyetlerinin hangi kripto paralar ve/veya hangi saatler üzerinde yoğunlaştığını anlayabiliriz. Böylelikle çerezler, Platform’u kullanıcılara optimum hizmet sunacak ve tercihlerine uygun kripto para alım-satım deneyimi yaşatacak şekilde dizayn etmemiz imkan tanımaktadır. Temel olarak çerezlerin, (i) kullanıcının yeniden ziyaret ettiğini siteye bildirmek, (ii) tarayıcı ayarlarının, giriş bilgilerinin ve sistem bilgisinin hatırlamak veya (iii) kullanıcıya hizmet odaklı ve optimize edilmiş bir web sitesi sunulmasını sağlamak gibi fonksiyonları bulunmaktadır.

 

  • Çerez Kullanım Amaçlarımız

Kriptrade olarak, Şirket faaliyetlerinin etkili, verimli ve hukuka uygun şekilde yürütülmesi adına aşağıdaki amaçlarla web sitemizde çerezler kullanmaktayız.

  • İletişim Faaliyetlerinin Yürütülmesi
  • İş Süreçlerinin İyileştirilmesine Yönelik Önerilerin Alınması ve Değerlendirilmesi
  • Müşteri Memnuniyetine Yönelik Aktivitelerin Yürütülmesi
  • Reklam / Kampanya / Promosyon Süreçlerinin Yürütülmesi
  • Ürün / Hizmetlerin Pazarlama Süreçlerinin Yürütülmesi
  • Kullanıcıların Kripto Para Alım Satım Faaliyetlerinin Yoğunlaştığı Kripto Para Türlerini ve/veya İşlem Gerçekleştirilen Zaman Aralıklarının Tespit Edilerek Kullanıcıya Buna Uygun Deneyim Sağlanması Amacıyla Kullanıcı ile İletişime Geçilmesi ve Platform’un Bu Doğrultuda Güncellenmesi ve Güçlendirilmesi
  • Veri Sorumlusu Operasyonlarının Güvenliğinin Temini
  • Pazarlama Analiz Çalışmalarının Yürütülmesi
  • Platform’un Çalışması İçin Gerekli Temel Fonksiyonların Gerçekleştirilmesi
  • Platform’un Analiz Edilmesi ve Platform’un Performansının Arttırılması
  • Platform’un Kullanımı Hakkında Veri Depolanması ve Depolanan Verilerin İşlenmesi Suretiyle Platform’un İşlevselliğinin Arttırılması ve Daha İyi Bir Kullanıcı Deneyimi Sunulması
  • Kullanıcıların Platform’a Giriş Yaptıkları Cihaz Marka, Model, İşletim Sistemi gibi Bilgilerinin Analiz Edilmesi Suretiyle Kullanıcı Güvenliğinin Sağlanması
  • Platform’un Güvenliğinin Sağlanması, Hileli ya da İzinsiz Kullanımların Tespit Edilmesi
  • Şirketimizin Kısa, Orta ve Uzun Vadeli Politikalarının Tespit Edilmesi ve Stratejik Planlamaların Yapılması

 

  • Platform’da Kullandığımız Çerezler
Zorunlu ÇerezlerPlatform’un sorunsuz çalışması için zorunludur. Güvenlik amaçları ile kullanılır ve reklam ve pazarlama maksatlarıyla kullanılmaz.
Analitik ÇerezlerPlatform’da yer alan sayfaların ziyaret edilmesi sıklığını kaydeder ve Platform içinde yaşanan zorlukların kaydedilmesini sağlar.
İşlevsellik ÇerezleriKullanıcıların tercihlerinin ve alışkanlıklarının tespit edilmesine yarayan çerezlerdir. Kullanıcının Platform’u tekrar ziyaret etmesi halinde tercihlerinin kendisine hatırlatılması sağlanır. Bu tür çerezleri reddetmeniz halinde size özel olarak sunulan imkan ve/veya özelliklerden faydalanamayabilirsiniz.
Oturum ÇerezleriOturum sürekliliğinin sağlanması maksadıyla kullanılan çerezlerdir. Oturum çerezleri, tarayıcınız açık olduğu müddetçe işleme gerçekleştirir ve bunların işlemesi tarayıcının kapatılması ile son bulur.
Reklam ÇerezleriÜrün ve hizmet tanıtımı yapmak amacıyla kullanılan çerezlerdir. İş ortaklarımıza, tedarikçilerimize ve Platform’u ziyaret eden tüm kullanıcılara, tercihlerine uygun reklamlar göstermeye ve bu reklamların etkisinin ve etkinliğinin tespit edilmesine olanak sağlar.

 

1.Çerez Tercihleriniz ve Tercihlerinizi Değiştirme Yöntemleri

Platform aracılığıyla işlenen çerez bilgilerinize dair tercihlerinizi, internet tarayıcınızın ayarlar bölümünden veya Platform’da yer alan “Çerez Tercihleri” başlığından dilediğiniz zaman güncelleyebilirsiniz.

 

Adobe Analyticshttp://www.adobe.com/uk/privacy/opt-out.html
Google Adwordshttps://support.google.com/ads/answer/2662922?hl=en
Google Analyticshttps://tools.google.com/dlpage/gaoptout
Google Chromehttps://support.google.com/chrome/?hl=en&answer=95647#topic=9796470
Internet Explorerhttps://support.microsoft.com/en-us/topic/delete-and-manage-cookies-168dab11-0753-043d-7c16-ede5947fc64d
Mozilla Firefoxhttps://support.mozilla.org/en-US/kb/cookies-information-websites-store-on-your-computer?redirectslug=Cookies&redirectlocale=en-US
Operahttps://www.operaturkiye.net/arsiv/yardim/Windows/10.00/tr/cookies.html
Safarihttps://support.apple.com/tr-tr/guide/safari/sfri11471/mac

 

Platform’da kullanılan çerezler, sizlere daha iyi ve kişisel bir deneyim sağlamak amacıyla kullanılmakta, verinin anonim bir şekilde toplanması ve yine anonim bir şekilde anlamlandırılması esasıyla çalışmaktadır. Dilediğiniz her an Platform’da kullanılan çerezlerin kullanımını sınırlandırabilir ve/veya sonlandırabilirsiniz. Ancak, bu durumda, Platform’un kullanımının etkilenebileceğini, Platform’un tüm fonksiyonlarıyla çalışmayacağını ve Platform’da mevcut tüm özelliklerden yararlanamayabileceğinizi size hatırlatmak isteriz.

 

2.İşlenen Kişisel Verileriniz

Platform’da kullanılan çerezler vasıtasıyla sizlere ilişkin ad, soyad, e-posta adresi, yaş, IP adresi ve bu bağlamda Platform’a giriş yapılan ülke ve şehir ile yaklaşık konum bilgisi, trafik (log) kaydı, Platform’a giriş için kullanılan cihaz marka, model ve işletim sistemi bilgileri, kripto para alım-satım alışkanlıkları bilgileri işlenmektedir.

 

Kriptrade, işbu Çerez Politikası ve Aydınlatma Metni’ni dilediği zaman tek taraflı olarak değiştirme hakkını saklı tutar.

 

İşbu Çerez Politikası ve Aydınlatma Metni’nde yer alan hususlarda herhangi bir değişiklik meydana gelmesi veya işbu metnin Kriptrade tarafından güncellenmesi halinde Çerez Politikası ve Aydınlatma Metni, yeni versiyon numarası ve son güncelleme tarihi belirtilmek suretiyle Platform’da yayımlanacaktır.

 

3.Kişisel Verilerinizin Kaynağı

Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından, Platform’da yer alan çerezler vasıtasıyla elde edilmektedir.

 

4.Kişisel Verilerinizin İşlenme Amaçları

Platform’da kullanılan çerezler vasıtasıyla işlediğimiz kişisel verileriniz, işbu Çerez Politikası ve Aydınlatma Metni’nin 1.1. başlığında yer verilen amaçlarla işlenmekte Veri Koruma Mevzuatı ile işbu Çerez Politikası ve Aydınlatma Metni’nde yer verilen şartlar kapsamında üçüncü kişiler ile paylaşılabilmektedir.

 

5.Kişisel Verilerinizin İşlenmesinin Hukuki Sebepleri

Kişisel verileriniz, Platform’u ziyaretiniz kapsamında elektronik ortamda zorunlu çerezler yoluyla Kanun’un 5. maddesinin 2. fıkrası kapsamında yer alan; temel hak ve özgürlüklerinize zarar vermemek kaydıyla Şirketimizin meşru menfaatleri için kişisel verilerinizin işlenmesinin zorunlu olması hukuki sebebine dayalı olarak toplanmakta ve işlenmektedir.

 

Kişisel verileriniz yalnızca açık rızanızın bulunması halinde reklam, pazarlama, analiz veya takip etme ve hedefleme amaçlarıyla kullanılabilecektir.

 

6.Kişisel Verilerinizin Aktarılması

Kriptrade tarafından elde edilen kişisel verileriniz, Kanun’da öngörülen temel ilkelere ve Kanun’un 8. maddesinde sayılan kişisel veri işleme şartlarına uygun olarak açık rızanız bulunmaksızın yurt içinde bulunan ve/veya Kanun’un 9. maddesine uygun şekilde gerektiğinde açık rızanıza dayalı olarak yurt dışında bulunan ve listesi aşağıda yer alan iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize ve kanunen yetkili kamu kuruluşları ile özel kişilere aktarılabilecektir.

 

  • Talep ve şikayetlerinizin çözümlenmesinin, sözleşmesel ilişki içerisinde olduğumuz ve kişisel verilerinizin korunmasına yönelik olarak gizlilik yükümlülüğü bulunan tedarikçilerimiz ile paylaşılmasını gerektirdiği hallerde bu kişi ve kuruluşlara
  • Hizmet kalitemizin artırılması, müşteri memnuniyeti, pazarlama süreçlerinin yürütülmesi, reklam / kampanya / promosyon faaliyetlerinin yürütülmesi, iletişim faaliyetlerinin yürütülmesi ve Şirket’e ilettiğiniz talep ve şikayetlerin yönetimi süreçleri kapsamında hizmet aldığımız çağrı merkezi de dahil hizmet sağlayıcılarımıza
  • Şirketimizin Amazon Web Services (AWS) Germany GmbH başta olamk üzere Platform yazılı ve/veya kripto para alım-satımına ilişkin aracılık faaliyetlerini yürütmek üzere hizmet aldığı/verdiği ve/veya iş birliği yaptığı finans, telekomünikasyon, sigorta, arşiv, sunucu (server) barındırma, veri tabanı, veri merkezi, bulut (cloud) platformlarına, bunların tedarikçilerine veya bayilerine
  • Şirketimizin, kullanıcıların güvenliğini sağlamak, hileli ya da izinsiz kullanımları tespit etmek, operasyonel değerlendirme araştırması yapmak amaçlarıyla hizmet aldığı üçüncü kişilere
  • Şirketimizin yurt içinde bulunan hukuki, finansal, vergisel ve operasyonel danışmanlarına ve denetçilerine
  • Gerekli olması halinde şüpheli işlem bildirimleri kapsamında Mali Suçları Araştırma Kurulu’na
  • Bakanlıklar, ticaret sicil müdürlükleri, vergi daireleri, noterlikler, mahkemeler, savcılıklar, emniyet teşkilatı da dahil fakat bunlarla sınırlı olmamak üzere kanunen yetkili her türlü kamu kuruluşlarına ve yetkili özel kişilere

 

7.Kişisel Verilerinize İlişkin Olarak Kanun’un 11. Maddesi Kapsamında Sahip Olduğunuz Haklar ve Kullanma Yönteminiz

İlgili kişi olarak Kanun’un 11. maddesi uyarınca aşağıdaki haklara sahip olduğunuzu bildiririz:

  • Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme
  • İşlenen kişisel verilerinize ilişkin bilgi talep etme
  • Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme
  • Kanun’a ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, kişisel veri işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme
  • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkması durumunda buna itiraz etme
  • Kişisel verilerinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararın giderilmesini talep etme

 

Yukarıda sıralanan haklarınıza yönelik başvurularınızı, (i) kimliğinizi tevsik eden belgeler ile birlikte www.kriptrade.com internet sitemizden ulaşabileceğiniz Veri Sorumlusuna Başvuru Formu’nu doldurmak suretiyle yazılı olarak Maslak Mah. Büyükdere Cad. Nurol Plaza Sitesi No: 255 İç Kapı No: 1502 Sarıyer, İstanbul / Türkiye adresine elden teslim etmek veya kargo ile göndermek suretiyle, (ii) Şirket sistemlerinde kayıtlı e-postanız aracılığıyla, e-posta adresi aracılığıyla veya (iii) Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ’de öngörülen sair yöntemleri kullanmak suretiyle Şirketimize iletebilirsiniz. Talebiniz, mümkün olan en kısa sürede ve en geç 30 (otuz) gün içinde ücretsiz olarak sonuçlandırılacaktır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ ile belirlenen tarifeye göre tarafınızdan ücret talep edilebilecektir.

Size yardımcı olmak için buradayız. Hemen iletişime geçin!

BAŞLAMA REHBERİ

Bir kaç dakika içerisinde başlayın

1

Hesabınızı Oluşturun

Üyelik formunu doldurun, kimliğinizi doğrulayın.

2

Para Yatırın

Mevcut Banka hesabından para transferinizi yapın.

3

Portföyünüzü Yönetin

Alım satım işlemleri için hazırsınız. Dijital kripto dünyasına hoş geldiniz.

Hemen Kayıt Ol, Alım Satıma Başla!